Technológia pivovaru Predná hora bude zameraná na výskum, vývoj a výrobu remeselného piva a pivných špeciálov.
Autor TASR
Muráň 17. januára (TASR) - V objekte rekreačného zariadenia Predná Hora v obci Muráň (okres Revúca) chcú vybudovať pivovar s ročnou kapacitou piva 3000 hl. Ako sa uvádza v zámere, ktorý spoločnosť RMV, s. r. o., so sídlom v Moste pri Bratislave predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), začiatok výstavby je naplánovaný na tento rok a ukončenie výstavby v roku 2017.
Navrhovaný pivovar bude umiestnený v objekte rekreačného zariadenia – penziónu medzi reštauráciou a terasou. Ako sa uvádza v zámere, vzhľadom na skutočnosť, že pivovar bude umiestnený v existujúcom objekte rekreačného zariadenia Predná hora, vyčíslené sú len investície do technológie a to vo výške 321.456 eur. Realizovaním navrhovanej činnosti sa vytvoria tri pracovné miesta. Pivo vyrábané v pivovare sa bude predávať v KEG sudoch a fľašiach.
Technológia pivovaru Predná hora bude zameraná na výskum, vývoj a výrobu remeselného piva a pivných špeciálov. "Jednou z priorít tohto reštauračného pivovaru bude výskum a vývoj nových pivných špeciálov. Tvorba nových receptúr a najmä skúmanie a zavádzanie inovatívnych procesov pri varení piva. Spôsoby spracovania sladu, varný proces, spôsoby chmelenia a dochucovania, kvasné procesy. Skúmanie kombinácie nových surovín, či už vo varnom procese, procese chmelenia, alebo kvasenia," uvádza sa v zámere.
Navrhovaný pivovar bude umiestnený v objekte rekreačného zariadenia – penziónu medzi reštauráciou a terasou. Ako sa uvádza v zámere, vzhľadom na skutočnosť, že pivovar bude umiestnený v existujúcom objekte rekreačného zariadenia Predná hora, vyčíslené sú len investície do technológie a to vo výške 321.456 eur. Realizovaním navrhovanej činnosti sa vytvoria tri pracovné miesta. Pivo vyrábané v pivovare sa bude predávať v KEG sudoch a fľašiach.
Technológia pivovaru Predná hora bude zameraná na výskum, vývoj a výrobu remeselného piva a pivných špeciálov. "Jednou z priorít tohto reštauračného pivovaru bude výskum a vývoj nových pivných špeciálov. Tvorba nových receptúr a najmä skúmanie a zavádzanie inovatívnych procesov pri varení piva. Spôsoby spracovania sladu, varný proces, spôsoby chmelenia a dochucovania, kvasné procesy. Skúmanie kombinácie nových surovín, či už vo varnom procese, procese chmelenia, alebo kvasenia," uvádza sa v zámere.