na druhom mieste umiestnilo družstvo s názvom Do Trbalkov, a tretie bolo družstvo, ktoré si dalo názov Župkovskí jedáci.
Autor TASR
Turecká 16. júla (TASR) - Súťažné štvorčlenné družstvo s názvom Ostrogrúnska partička, vyhralo klasickú kategóriu Majstrovstiev Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek, ktoré sa konali cez víkend v Tureckej v okrese Banská Bystrica. Spomedzi 12 prihlásených družstiev dokázali navariť a skonzumovať asi trojkilogramovú porciu halušiek za necelých 26 minút.
Podľa výsledkovej listiny, ktorú zverejnili na webe majstrovstiev, sa na druhom mieste umiestnilo družstvo s názvom Do Trbalkov, a tretie bolo družstvo, ktoré si dalo názov Župkovskí jedáci.
Kategóriu "halušky 1000 chutí" v konkurencii deviatich súťažiacich družstiev vyhralo družstvo s názvom Majs3 z Ni3, pred súťažiacimi zoskupeniami Binnenhaven a Windsor - Rozmarín.
Základnými surovinami na prípravu v kategórii tradičných bryndzových halušiek bola bryndza, zemiaky, múka, slanina v celku, soľ. V kategórii halušky tisíc chutí mohli byť použité aj iné ingrediencie ako bryndza, napríklad kapusta, syrokrém, tvaroh, vajce, smotana, či iné pochutiny.
Podľa výsledkovej listiny, ktorú zverejnili na webe majstrovstiev, sa na druhom mieste umiestnilo družstvo s názvom Do Trbalkov, a tretie bolo družstvo, ktoré si dalo názov Župkovskí jedáci.
Kategóriu "halušky 1000 chutí" v konkurencii deviatich súťažiacich družstiev vyhralo družstvo s názvom Majs3 z Ni3, pred súťažiacimi zoskupeniami Binnenhaven a Windsor - Rozmarín.
Základnými surovinami na prípravu v kategórii tradičných bryndzových halušiek bola bryndza, zemiaky, múka, slanina v celku, soľ. V kategórii halušky tisíc chutí mohli byť použité aj iné ingrediencie ako bryndza, napríklad kapusta, syrokrém, tvaroh, vajce, smotana, či iné pochutiny.