Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Banskobystrický kraj

V Tureckej sa začína súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Štvorčlenné družstvá budú súperiť v jednej z dvoch kategórií.

Turecká 19. júla (TASR) - V obci Turecká v Banskobystrickom okrese sa v piatok začína súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek. TASR o tom informoval starosta Ivan Janovec. Otvorenie 27. ročníka Halušky Fest Turecká je popoludní a jeho záver je plánovaný v sobotu (20. 7.).

Štvorčlenné družstvá budú súperiť v jednej z dvoch kategórií. Pripraviť budú môcť tradičné bryndzové halušky alebo halušky tisíc chutí. Podmienkou je, aby sa všetci súťažiaci rovnakou mierou podieľali na ich príprave, varení a jedení. Dôležitý je čas prípravy halušiek, ale aj ich kvalita. Zaregistrovať sa na prihlásenie do súťaže je potrebné do 20. júla vo formulári. Zverejnený je na oficiálnej webstránke podujatia. Súčasťou celodennej akcie sú tiež pestrý kultúrny program a remeselný jarmok.

Ako uvádza obec, oproti predchádzajúcim ročníkom bude zmena organizácie dopravy. V piatok od 14.00 do 24.00 h platí uzávera cesty v Tureckej. Rovnako to bude aj v sobotu od 7.00 do 24.00 h. Doprava je presmerovaná po vedľajšej miestnej komunikácii. Motorizovaných návštevníkov, prichádzajúcich z oboch prístupových smerov po ceste I. triedy, navedie dočasné dopravné značenie a personál na cestu III. triedy v obci Staré Hory. Nasmerujú ich na parkovaciu plochu pri vodnej nádrži Salašky, odkiaľ sa dostanú turistickým chodníkom do centra podujatia.

"Apelujeme na vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie, pokyny organizátora a neparkovali popri miestnych komunikáciách a ceste III. triedy, pretože je z nariadenia hasičov a polície požadované zabezpečiť obojsmernú priepustnosť týchto komunikácií," upozorňuje obec s tým, že protiprávne zaparkované motorové vozidlá bezodkladne odtiahnu.

Návštevníci môžu využiť kyvadlovú dopravu Staré Hory -Turecká. Haluškobus premáva od 9.00 do 19.00 h obojsmerne a zadarmo.