Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Banskobystrický kraj

Zmodernizovaný športový areál v Žiari nad Hronom otvorili

Ilustračné foto. Foto: TASR

S rekonštrukciou športového areálu na ZŠ začala samospráva v júni tohto roka, práce boli dokončené v polovici októbra.

Žiar nad Hronom 22. októbra (TASR) - Na základnej škole (ZŠ) na Ul. Dr. Janského v Žiari nad Hronom v utorok slávnostne otvorili zmodernizovaný športový areál. Zrekonštruované multifunkčné športovisko ako prví otestovali žiaci počas športového dňa, obnova areálu stála takmer 460.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Lucia Šovčíková.

S rekonštrukciou športového areálu na ZŠ začala samospráva v júni tohto roka, práce boli dokončené v polovici októbra. V rámci projektu bol vybudovaný bežecký ovál s umelým tartanovým povrchom so štyrmi dráhami a šprintérskou rovinkou, súčasťou oválu je aj rozbežisko a doskočisko s pieskom. Vo vnútri oválu sa nachádza multifunkčné ihrisko s umelým povrchom, pribudlo tiež workoutové ihrisko s fitness prvkami.

Celkové náklady na realizáciu projektu dosiahli takmer 460.000 eur, samospráva naň z Fondu na podporu športu dostala dotáciu vo výške 274.000 eur. Areál bude slúžiť žiakom ZŠ, ale tiež športovým klubom či širokej verejnosti.

"Toto športovisko môžeme pokojne nazvať multifunkčným, pretože svoje miesto si tu nájdu nielen atléti, ale aj basketbalisti, volejbalisti, hádzanári, ktorých v meste síce ešte nemáme, ale možno i toto bude inšpiráciou, aby tu vznikol aj takýto klub," uviedol primátor mesta Peter Antal. Ako dodal, v dopoludňajších hodinách bude areál slúžiť žiakom, popoludní aj verejnosti. "Budeme musieť nájsť režim, aby sme areál dokázali ochrániť a zároveň sprístupniť ho všetkým, ktorí v ňom budú mať záujem športovať," doplnil primátor.

Zmodernizované športovisko si ako prví v utorok mohli vyskúšať žiaci ZŠ, súčasťou jeho slávnostného otvorenia bol totiž aj športový deň. Spoločne s učiteľmi zabehli prvé kolo po vynovenej bežeckej dráhe, otestovali prekážky i jednotlivé ihriská. Žiaci sa na podujatí mohli stretnúť aj s legendami československej atletiky. Na otvorení areálu sa zúčastnil olympijský víťaz zo Soulu v roku 1988 a majster Európy v atletickej chôdzi Jozef Pribilinec či bývalý reprezentant v chôdzi a tréner Juraj Benčík.