Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Basketbal

Sacramento predĺžilo kontrakt s trénerom Brownom o tri roky

Mike Brown. Foto: TASR/AP

Päťdesiatštyriročný Brown je najstabilnejším trénerom klubu od odchodu Ricka Adelmana v roku 2006.

Sacramento 18. júla (TASR) - Basketbalový tréner Mike Brown predĺžil o tri roky zmluvu so Sacramentom Kings. Tento krok zo strany klubu zámorskej NBA v hodnote 30 miliónov dolárov bol očakávaný a viaceré médiá o ňom informovali už začiatkom júna.

Päťdesiatštyriročný Brown je najstabilnejším trénerom klubu od odchodu Ricka Adelmana v roku 2006. V priebehu nasledujúcich 16 sezón vystriedali Kings jedenásť koučov a dočasných trénerov až do príchodu súčasného kormidelníka. "Milujem pôsobenie v Sacramente a teším sa na ďalšiu kapitolu," citovala Browna agentúra Reuters.

"Mike odviedol obrovský kus práce pri vedení nášho tímu a toto predĺženie zmluvy je zaslúžené. Jeho odhodlanie dosiahnuť úspech je bezkonkurenčné a teším sa, že budem môcť stavať na základoch, ktoré pomohol vybudovať v Sacramente," povedal generálny manažér klubu Monte McNair.

Brown dostal v sezóne 2022/23 od vedenia NBA cenu pre najlepšieho trénera sezóny, keďže postúpil so Sacramentom do play off po 17 rokoch. V uplynulom ročníku vypadli v play-in. Za dva roky pod vedením nového trénera vyhrali v základnej časti 94 zo 164 zápasov. Brown pôsobil v minulosti v Clevelande aj Los Angeles Lakers. V ročníku 2006/07 bol s Cavaliers vo finále a nestačil 0:4 na San Antonio Spurs.