Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Bratislava

Bratislava uzavrela zmluvu na poradenstvo s Bloomberg Associates

Na archívnej snímke pohľad na mestskú časť Bratislava - Staré Mesto. Vpravo v pozadí Bratislavský hrad, pod ním Katedrála sv. Martina, uprostred v pozadí Most SNP. Foto: TASR Marko Erd

Hovorca mesta Peter Bubla pripomenul, že Bloomberg Associates pracovala s mestami, ako Paríž, Miláno či Los Angeles.

Bratislava 28. júla (TASR) - Hlavné mesto SR bude môcť využívať bezplatné poradenstvo filantropickej spoločnosti, ktoré založil bývalý starosta New Yorku Mike Bloomberg. "Cieľom spolupráce s Bratislavou je rozvoj strategických projektov mesta vrátane dopravy, verejného priestoru a efektívneho chodu magistrátu a jeho digitalizácie," informoval magistrát.

Hovorca mesta Peter Bubla pripomenul, že Bloomberg Associates pracovala s mestami, ako Paríž, Miláno či Los Angeles. "Bratislava je prvým mestom stredoeurópskeho regiónu, ktoré bude čerpať z ich skúseností a rovnako 20. mestom v rámci celého sveta, ktoré od roku 2014 takúto podporu získalo," uviedol.

Tím Bloomberga stavia svoje rozhodnutia na dátach, pričom čerpá zo skúseností z celého sveta a prispôsobuje ich miestnemu kontextu. Konzultanti majú úzko spolupracovať s expertnými tímami Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a Metropolitného inštitútu Bratislavy.