Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Bratislava

Francúzsky deň prinesie na Hlavné námestie Bratislavy trhy aj koncerty

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Podujatie sa začne o 14.00 h francúzskym trhom s asi 20 stánkami, ktoré budú ponúkať dezerty, syry a rôzne nápoje.

Bratislava 12. júla (TASR) - Na bratislavskom Hlavnom námestí sa bude v piatok oslavovať Francúzsky deň. Spojený bude s trhom, koncertmi, tanečným vystúpením či ukážkovými hodinami francúzštiny. Veľvyslanectvo Francúzska, Francúzsky inštitút a Francúzsko-slovenská obchodná komora si týmto podujatím chcú pripomenúť Deň dobytia Bastily (14. 7.).

Podujatie sa začne o 14.00 h francúzskym trhom s asi 20 stánkami, ktoré budú ponúkať dezerty, syry a rôzne nápoje. Popritom bude vo Francúzskom inštitúte popoludnie otvorených dverí. "Len krok od Hlavného námestia budú vo Francúzskom inštitúte prebiehať kreatívne animácie pre deti a mládež a ateliér virtuálnej reality," uviedli organizátori.

Pre záujemcov o štúdium francúzštiny odučia lektori dve ukážkové hodiny pre začiatočníkov aj pokročilých. Taktiež ponúknu poradenstvo o vysokoškolskom či krátkodobom štúdiu vo Francúzsku.

Pred začiatkom kultúrneho programu sa návštevníkom prihovorí veľvyslanec Francúzska na Slovensku Pascal Le Deunff. Nasledovať bude koncert víťaziek súťaže Spievam po francúzsky a akciu zakončí francúzsky hovoriaca speváčka libanonského pôvodu Saria s kapelou.

Pri príležitosti tohtoročných letných olympijských hier v Paríži bude do programu zaradené aj breakdance vystúpenie skupiny Breakfans. Táto disciplína bude prvýkrát súčasťou olympiády.

Francúzsky deň sa v Bratislave koná po 12. raz. "S obyvateľmi a návštevníkmi hlavného mesta chceme osláviť udalosť, ktorá zaznamenala začiatok Veľkej francúzskej revolúcie (1789 - 1799), počas ktorej boli po prvý raz položené základy ľudských práv," priblížili organizátori.