Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Bratislava

Priechod na Ulici J. Alexyho v Bratislave má byť bezpečnejší

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Chodník končiaci pri nájazde na diaľnicu podľa mesta zvádzal mnohých chodcov k tomu, aby si skracovali cestu cez diaľničný nájazd.

Bratislava 8. júla (TASR) - Priechod pre chodcov na Ulici Janka Alexyho v bratislavskej Dúbravke, končiaci pri nájazde na diaľnicu, má byť po úpravách bezpečnejší. Po novom je bezbariérový a pribudli tam aj zábradlia a zelené ostrovčeky. TASR o tom informovali z magistrátu hlavného mesta.

Chodník končiaci pri nájazde na diaľnicu podľa mesta zvádzal mnohých chodcov k tomu, aby si skracovali cestu cez diaľničný nájazd. "To napriek tomu, že na mieste je vybudovaná trasa cez priechody pre chodcov riadené semaformi. Skracovaním cesty cez nájazd síce ušetrili zopár krokov, ale často za cenu značného ohrozenia svojho zdravia aj života," priblížilo mesto.

Na oboch stranách priechodu preto vybudovalo zelené dopravné ostrovčeky so zábradlím, ktoré majú zabrániť nepovoleným vstupom chodcov na cestu. Motivovať majú k využívaniu riadne značenej a bezpečnej trasy.

Magistrát spresnil, že za posledné štyri roky zrealizovali viac ako 500 tzv. debarierizačných úprav v rôznych mestských častiach Bratislavy.