Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Bratislava

Rača opäť poskytne príspevok na dieťa aj pre mnohodetné rodiny

Foto: Andrej Galica

O príspevok na dieťa, ktoré je staršie ako tri roky, však treba požiadať do 30. septembra.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Bratislavská Rača aj tento rok poskytne príspevok pre viacdetné rodiny a rodiny so zdravotne znevýhodneným dieťaťom. O príspevok na dieťa, ktoré je staršie ako tri roky, však treba požiadať do 30. septembra. Pripomína to mestská časť na svojom webe.

Finančný príspevok môže rodina použiť na náklady spojené s navštevovaním základnej umeleckej školy, jazykovým vzdelávaním, so záujmovou činnosťou či s účasťou na rôznych podujatiach. Rovnako tak na liečebné a rehabilitačné pobyty či špeciálne pomôcky pre dieťa so zdravotným znevýhodnením.

Príspevok na dieťa sa poskytuje rodine s najmenej tromi maloletými deťmi alebo s maloletým dieťaťom s ťažkým zdravotným postihnutím. Oprávnenou osobou v oboch prípadoch je zákonný zástupca dieťaťa, ktorý má rovnako ako maloleté dieťa trvalý pobyt v mestskej časti minimálne tri roky.

"Rača už tretí rok poskytuje príspevok na krúžky detí z viacdetných rodín," podotýka samospráva. Do počtu troch detí sa započítavajú aj malí súrodenci, príspevok však dostávajú iba deti staršie ako tri roky, ktoré už navštevujú rôzne krúžky. Mestská časť zároveň myslí aj na špecifické potreby detí so zdravotným znevýhodnením. "Dieťa v tomto prípade nemusí mať súrodencov a z príspevku môžu jeho rodičia dofinancovať okrem krúžkov aj špeciálne pomôcky alebo liečebný pobyt pre dieťa," dopĺňa samospráva.

Finančný príspevok poskytuje mestská časť v zmysle všeobecne záväzného nariadenia. Žiadosť môže oprávnená osoba podávať od 1. júna do 30. septembra. Žiadosti doručené po tejto lehote nie sú posudzované. Neúplné žiadosti sú automaticky vyradené.