Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Bratislava

Témou pochodu Hrdí na rodinu v Bratislave bude Manželstvo chráni deti

Národný pochod Hrdí na rodinu v Bratislave. Na snímke účastníci Národného pochodu Hrdí na rodinu v sobotu 22. júla 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Akcia sa začne omšou o 13.30 h v rímskokatolíckom Kostole Milosrdných bratov na Námestí SNP v Bratislave.

Bratislava 10. júla (TASR) - Tohtoročný pochod Hrdí na rodinu sa zameria, tak ako vlani, na tému - Manželstvo chráni deti. Uskutoční sa v sobotu 20. júla na Jakubovom námestí v Bratislave, odkiaľ sa účastníci v červených tričkách presunú cez Dunajskú ulicu a Dostojevského rad naspäť na Jakubovo námestie. V stredu o tom na tlačovej konferencii informovali organizátori pochodu Anton Chromík a Marek Nikolov.

"Táto téma sa nám stále javí ako najdôležitejšia. Myslíme si totižto, že neexistuje lepší spôsob života pre naše deti, ako je manželstvo a verná láska ich rodičov," priblížil Chromík. Nikolov vyzdvihol, že pochodom chcú ukázať, že Slovensko je na rodinu hrdé.

Akcia sa začne omšou o 13.30 h v rímskokatolíckom Kostole Milosrdných bratov na Námestí SNP v Bratislave. Celebrovať ju bude pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko, ktorý pochod podporil už v minulosti. "Po omši sa presunieme na Jakubovo námestie, kde bude diskusia na tému rodiny," uviedol Chromík. Okrem diskusie chystajú organizátori pred samotným pochodom aj koncert a program pre deti.