Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Bratislavský kraj

Areál pri Horárni Krasňany má nové toalety i cykloumyvárku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Tento rok budú toalety fungovať v testovacom režime, na budúci rok by mal byť osadený nový, estetickejší kontajner spolu s drevenou fasádou.

Bratislava 17. júla (TASR) - V areáli pri Horárni Krasňany, ktorý je druhým najnavštevovanejším vstupným bodom do mestských lesov v Bratislave, pribudli chýbajúce toalety, na ktoré dostávala mestská organizácia dlhodobo podnety od návštevníkov. Nahradili doterajšie suché WC bez možnosti umytia rúk. Kontajnerové toalety sú však len dočasným riešením. TASR o tom informovali z mestských lesov.

"Pracujeme na príprave projektovej dokumentácie rekonštrukcie areálu samotnej budovy horárne a jej okolia. Súčasťou projektu v budúcnosti už bude aj dobudovanie riadnych toaliet pre celý rekreačný areál," priblížila mestská organizácia.

Kontajnerové toalety s umývadlom sa nachádzajú pri detských ihriskách, po ľavej strane včelej lúky. Predchádzalo im aj vybudovanie studne, keďže sa tam nenachádzal zdroj vody. Tento rok budú toalety fungovať v testovacom režime, na budúci rok by mal byť osadený nový, estetickejší kontajner spolu s drevenou fasádou.

O čistotu celého objektu sa stará neďaleký bufet pri Horárni. Okrem toaliet tam nájdu návštevníci aj novú cykloumyvárku na očistenie bicykla.

Mestské lesy v Bratislave spravujú 3000 hektárov lesa vo vlastníctve hlavného mesta. Patria tam obľúbené miesta ako Partizánska lúka, Železná studnička, Kačín, Kamzík či Horáreň Krasňany. Okrem vytvárania podmienok na rekreáciu sa zameriavajú aj na podporu ochrany prírody, ekovýchovu pre deti či šetrnú formu lesného hospodárstva.