Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Bratislavský kraj

Dopravný podnik Bratislava otvorí svoje depo pre verejnosť

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Dopravný podnik pôvodne DOD plánoval na sobotu 14. septembra. Pre nepriaznivé počasie termín presunuli.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) otvorí v sobotu 21. septembra Depo Jurajov dvor pre verejnosť. Súčasťou dňa otvorených dverí (DOD) bude prehliadka električiek a autobusov, súťaž o predplatené cestovné lístky aj sprievodný program. TASR o tom informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

"Medzi najväčšie novinky tohto ročníka patria komentované prehliadky skúšobnej haly električiek. Naši odborníci fanúšikov prevedú technickým zázemím, kde uvidia, čo sa skrýva na streche moderných električiek a ako vyzerá ich podvozok priamo zo servisného kanála. Tradičnou súčasťou podujatí v depách DPB sú aj jazdy obľúbeným Cabriobusom a prejazd umyvárňou," uviedol Vozár.

Pre návštevníkov depa je podľa Vozára pripravená výstava aktuálnych aj historických vozidiel podniku. Súčasťou DOD by mali byť aj diskusie o práci vodiča mestskej hromadnej dopravy či o jej zákulisí.

Ako hovorca uviedol, počas DOD bude pre deti pripravený aj sprievodný program. "Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia Fíha Tralala či bábkového divadla Trieska, kreatívne dielne, skákacie hrady a chutnú zmrzlinu a cukrovú vatu," spresnil.

Predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský dodal, že počas podujatia bude prebiehať aj nábor nových vodičov. Záujemcovia si budú môcť pod dohľadom vyskúšať riadenie električky.

Dopravný podnik pôvodne DOD plánoval na sobotu 14. septembra. Pre nepriaznivé počasie termín presunuli.