Podujatie začína v piatok 30. mája na pravé poludnie a do nedeľného večera je pripravený bohatý program.
Autor TASR
Bratislava 18. mája (TASR) - Najväčší festival kvalitnej gastronómie na Slovensku Gurmán Fest bude tento rok pre väčší komfort návštevníkov aj kuchárov na novom mieste – na Dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke. Podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj toho roku od 30. mája do 1. júna sa na ňom predstavia najkvalitnejšie slovenské reštaurácie. Pripravený je atraktívny program s množstvom noviniek. Bratislava bude hostiť michelinovských šéfkuchárov a návštevníci ochutnajú jedlá TOP šéfkuchárov zo Slovenska, Česka, Francúzska, Nemecka, Talianska, Holandska, Srí Lanky, Thajska a Španielska.
Podujatie začína v piatok 30. mája na pravé poludnie a do nedeľného večera je pripravený bohatý program. Na hlavnom pódiu - Electrolux Divadlo šéfkuchárov budú už v prvý deň v priamom prenose variť najlepší šéfkuchári, cukrársku šou predvedie popredná cukrárka a vydavateľka kníh o pečení Jožka Zaukolcová. Návštevníci by si nemali nechať ujsť Michala Konráda – šéfkuchára FOU ZOO (prémiovej reštaurácie roka 2012), ktorý sa predstaví večer, v programe nebude chýbať ani barmanská šou, škola varenia, či koncert.
Program druhého dňa v sobotu 31. mája je mimoriadne bohatý na osobnosti gurmánskeho sveta. Bude v ňom veľká šou víťaza Gurmán Award 2007 Igora Čehyho z Modry, v priamom prenose bude variť Jaroslav Žídek – 3 násobný kuchár roka a držiteľ dvoch vidličiek, známy z televíznych programov Áno šéfe a Nebíčko v papuľke. Predstaví sa AntonioVacca – Talian, ktorý varil v mnohých michelinových reštauráciách Európy s jeho Pop upkitchen show, ktorá je najnovším hitom v Londýne. Vyznávačov sladkého určite zaujme súťaž osobností a médií v pečení francúzskych palaciniek, ako aj barmanské vystúpenie majstra sveta Petra Pravotiaka.
Starostovská džemovačka s Korunným cukrom
V nedeľu 1. júna nebude chýbať tradičná Starostovská džemovačka s Korunným cukrom – súťaž starostov mestských častí Bratislavy o najchutnejší džem vlastnej výroby, popoludnie spestrí aj veľká šou Marcela Ihnačáka – známeho šéfkuchára a propagátora dobrého varenia, ktorý po vystúpení usporiada aj autogramiádu. Variť na hlavnom pódiu v nedeľu bude aj Marián Filo z Chateau Čereňany. Z Ázie príde predstaviť tradičnú kuchyňu Yoshimi Usui, známa z vlastnej kuchárskej šou v Japonsku.
Počas šiesteho ročníka je pripravený program na štyroch pódiách. Po minuloročnej premiére tu bude aj mimoriadne obľúbený projekt – malé pódium pre 16 divákov La Patisserie, kde sa budú každý deň striedať tí najlepší cukrári a majstri dezertov z celého Slovenska. Záujemcovia sa dozvedia z prvej ruky ako pracovať s čokoládou, ako upiecť pravú ťahanú štrúdľu či ozdobiť slávnostnú tortu.
Miesto festivalu sa zmení
Okrem zmeny miesta a možnosti predpredaja však 6. ročník festivalu prináša aj ďalšie novinky. Tento rok je pripravený aj Detský stan - Detičkovo, kde môžu deti aj ich rodičia prežiť atraktívny trojdňový Deň detí. Po celý čas budú mať k dispozícii workshopy, tvorivé dielne DaVinci, Detskú školu varenia, súťaže, Rauch detskú barmanskú školu miešaných nápojov a baviť ich bude aj smiešny šašo.
V pondelok 2. júna bude v hoteli Sheraton odborný kongres Gastronomy Slovakia – prvá konferencia svojho druhu na Slovensku, určená pre odborníkov z gastronómie, riaditeľov hotelov, majiteľov reštaurácií, kuchárov, someliérov, gastro novinárov, ale aj fanúšikov kvalitnej kuchyne. Vystúpia na ňom michelinoví šéfkuchári z Holandska, Francúzska, Anglicka, Španielska, ale tiež Jaroslav Žídek, Igor Čehy, či Michal Konrád.
Odkaz organizátorov pre všetkých je jasný - posledný májový víkend nevarte, prestreli sme pre vás na Dostihovej dráhe v Petržalke. TASR informovala PR manažérka Veronika Jakubove.
Podujatie začína v piatok 30. mája na pravé poludnie a do nedeľného večera je pripravený bohatý program. Na hlavnom pódiu - Electrolux Divadlo šéfkuchárov budú už v prvý deň v priamom prenose variť najlepší šéfkuchári, cukrársku šou predvedie popredná cukrárka a vydavateľka kníh o pečení Jožka Zaukolcová. Návštevníci by si nemali nechať ujsť Michala Konráda – šéfkuchára FOU ZOO (prémiovej reštaurácie roka 2012), ktorý sa predstaví večer, v programe nebude chýbať ani barmanská šou, škola varenia, či koncert.
Program druhého dňa v sobotu 31. mája je mimoriadne bohatý na osobnosti gurmánskeho sveta. Bude v ňom veľká šou víťaza Gurmán Award 2007 Igora Čehyho z Modry, v priamom prenose bude variť Jaroslav Žídek – 3 násobný kuchár roka a držiteľ dvoch vidličiek, známy z televíznych programov Áno šéfe a Nebíčko v papuľke. Predstaví sa AntonioVacca – Talian, ktorý varil v mnohých michelinových reštauráciách Európy s jeho Pop upkitchen show, ktorá je najnovším hitom v Londýne. Vyznávačov sladkého určite zaujme súťaž osobností a médií v pečení francúzskych palaciniek, ako aj barmanské vystúpenie majstra sveta Petra Pravotiaka.
Starostovská džemovačka s Korunným cukrom
V nedeľu 1. júna nebude chýbať tradičná Starostovská džemovačka s Korunným cukrom – súťaž starostov mestských častí Bratislavy o najchutnejší džem vlastnej výroby, popoludnie spestrí aj veľká šou Marcela Ihnačáka – známeho šéfkuchára a propagátora dobrého varenia, ktorý po vystúpení usporiada aj autogramiádu. Variť na hlavnom pódiu v nedeľu bude aj Marián Filo z Chateau Čereňany. Z Ázie príde predstaviť tradičnú kuchyňu Yoshimi Usui, známa z vlastnej kuchárskej šou v Japonsku.
Počas šiesteho ročníka je pripravený program na štyroch pódiách. Po minuloročnej premiére tu bude aj mimoriadne obľúbený projekt – malé pódium pre 16 divákov La Patisserie, kde sa budú každý deň striedať tí najlepší cukrári a majstri dezertov z celého Slovenska. Záujemcovia sa dozvedia z prvej ruky ako pracovať s čokoládou, ako upiecť pravú ťahanú štrúdľu či ozdobiť slávnostnú tortu.
Miesto festivalu sa zmení
Okrem zmeny miesta a možnosti predpredaja však 6. ročník festivalu prináša aj ďalšie novinky. Tento rok je pripravený aj Detský stan - Detičkovo, kde môžu deti aj ich rodičia prežiť atraktívny trojdňový Deň detí. Po celý čas budú mať k dispozícii workshopy, tvorivé dielne DaVinci, Detskú školu varenia, súťaže, Rauch detskú barmanskú školu miešaných nápojov a baviť ich bude aj smiešny šašo.
V pondelok 2. júna bude v hoteli Sheraton odborný kongres Gastronomy Slovakia – prvá konferencia svojho druhu na Slovensku, určená pre odborníkov z gastronómie, riaditeľov hotelov, majiteľov reštaurácií, kuchárov, someliérov, gastro novinárov, ale aj fanúšikov kvalitnej kuchyne. Vystúpia na ňom michelinoví šéfkuchári z Holandska, Francúzska, Anglicka, Španielska, ale tiež Jaroslav Žídek, Igor Čehy, či Michal Konrád.
Odkaz organizátorov pre všetkých je jasný - posledný májový víkend nevarte, prestreli sme pre vás na Dostihovej dráhe v Petržalke. TASR informovala PR manažérka Veronika Jakubove.