Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Bratislavský kraj

Panenská ulica v Bratislave bude na jeden deň patriť Dobrému trhu

Snímka z Dobrého trhu na Panenskej ulici, archívne foto. Foto: TASR- Michal Svítok

Komunitná ulica bude venovaná zdraviu, udržateľnému stravovaniu a neplytvaniu s potravinami.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Panenská ulica a jej okolie v Bratislave bude opäť jeden deň patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom či domácim výrobkom. V sobotu (21. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh. Tentoraz zaostrí na tému Premeny a život v meniacom sa svete. TASR o tom informovali organizátori. Prvýkrát po pandémii bude trh opäť dlhý jeden kilometer, od Goethe-Institut po parčík na Svoradovej ulici.

Súčasťou podujatia bude výstava fotografií zachytávajúca premeny Panenskej ulice či otvorenie zrekonštruovanej budovy Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Miloša Ruppeldta a jej premena na Bratislavský Dom Hudby, diskusia o doprave a mestskom rozvoji, prezentácie mimovládnych organizácií, cyklopoint či Detský dobrý trh. Pripravené budú tiež workshopy sieťotlače, macramé, výroby bábiky, náramkov, pohľadníc či živých kresieb, vytvoriť by sa mal tiež cyklomanifest.

"Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska návštevníkom zážitkovou formou predstaví, aký je každodenný život nevidiacich a slabozrakých ľudí," približujú organizátori s tým, že vyskúšať si budú môcť Braillovo písmo, rôzne pomôcky, sluchové či hmatové pexeso alebo simulačné okuliare. Komunitná ulica bude venovaná zdraviu, udržateľnému stravovaniu a neplytvaniu s potravinami. Parčík na Svoradovej ulici bude patriť Festival [fjúžn], podujatiu zameranému na migráciu a cudzincov, Staré Lýceum zasa festivalu židovskej kultúry Mazeltov.

Podujatie potrvá v sobotu od 10.00 do 17.00 h.