Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 22. november 2024Meniny má Cecília
< sekcia Bratislavský kraj

Slovak Food Festival na Bratislavskom hrade vstupuje do 5. ročníka

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Festival sa uskutoční v dňoch od 22. do 25. mája.

Bratislava 5. mája (TASR) – Po piatykrát rozloží Slovak Food Festival svoj hlavný stan v dňoch 22. - 25. mája na Bratislavskom hrade. Štyri dni plné kvalitného jedla, edukačné a zábavné šou, zveľaďovanie tela aj duše, program pre rodiny s deťmi, súťaže, hry, ochutnávky, to všetko pripravili organizátori spolu so 60 vystavovateľmi Slovak Food Festivalu 2014.

Okrem „stálic“ v programe, akými sú Majstrovstvá SR v otváraní ustríc, súťaži médií vo varení, či živých pódiových šou prináša najväčší food festival na Slovensku novinku v podobe dvoch hlavných zón. Prvou je hlavné pódium, druhou Zdravá zóna. Hlavné pódium bude hostiť kuchárskych majstrov, známe mediálne tváre, ale aj samotných divákov, ktorí si budú môcť vyskúšať varenie s takým kuchárskym majstrom, akým je bezpochyby český festivalový hosť Zdeněk Pohlreich.

Hosťom Zdeněk Pohlreich

Známy český šéfkuchár, gastronóm a moderátor bude hosťom festivalu v nedeľu 25. mája. Jeho šou bude interaktívna, návštevníci si s ním navaria nedeľný obed. Celé vystúpenie sa bude niesť v duchu šou „Česko vaří s Pohlreichem živě“, ktorú vysielala česká televízia Prima. Šiestim účastníkom organizátori umožnia, aby si skúsili menu Zdeňka Pohlreicha naživo priamo na hlavnom pódiu. Stačí sa len zapojiť do súťaže, ktorá bude do polovice mája prebiehať na facebookovej stránke festivalu.

Majstrovstvá SR v otváraní ustríc

Ani tento rok nebudú chýbať v poradí už tretie Majstrovstvá SR v otváraní ustríc. Slovenská kuchárska špička si v piatok 23. mája zmeria svoje sily v otváraní ustríc typu Belon. Prví traja najlepší šéfkuchári mali možnosť overiť si svoje schopnosti a zručnosti na Majstrovstvách Európy v otváraní ustríc, ktoré sa konali tento rok vo Švédsku, v mestečku Trollhätten.

Zdravá zóna

Festival začína už 22. mája štvrtkovým večerom vína, ktorý má na Bratislavskom hrade svoju atmosféru. V ponuke ochutnávky budú vína zo Slovenska, Česka, ale aj Španielska či Grécka. V štvordňovom programe nebude chýbať súťaž médií vo varení, detský kútik a Zdravá zóna, ktorá bude spojením jedla a zdravého životného štýlu. Návštevníci si budú môcť vypočuť prednášky venované zdravému stravovaniu, diskutovať na témy týkajúce sa danej problematiky.

Program je pripravený pre profesionálov aj bežných návštevníkov. „Pre profesionálov to sú Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc v piatok na hlavnom pódiu, pre všetkých návštevníkov je každú hodinu pripravený kuchársky vstup, okrem toho rôzne súťaže. Najväčším lákadlom bude bezpochyby nedeľný obed s pánom Pohlreichom. Novinkou pre tento rok je zdravá zóna, kde budú diskusie na tému zdravie v spojení s jedlom. Táto zóna bude fungovať každý deň od štvrtka až do nedele, program je veľmi široký a bohatý, témy sú obšírne,“ povedala pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľka festivalu Martina Luknárová.