Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Bratislavský kraj

Vo Svätom Jure zrekonštruovali škôlku, navýšili aj jej kapacitu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Projekt bol úspešne dokončený na konci minulého roka.

Svätý Jur 16. júla (TASR) - Obnova budovy materskej školy vo Svätom Jure a zvýšenie jej kapacity o 21 miest patrí medzi najvýznamnejšie projekty mesta za posledné obdobie. TASR o tom informovali zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Ten mestu sprostredkoval sumu vo výške 1,3 milióna eur na projekt obnovy škôlky na Felcánovej ulici. Peniaze mesto získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu.

"Predmetom projektu bola celková obnova staršej budovy škôlky, rozšírenie jej kapacít o ďalších 21 miest a tiež nákup vybavenia. Výraznou premenou prešiel aj vonkajší areál materskej školy," uviedol BSK. Projekt bol úspešne dokončený na konci minulého roka.

Úspešné projekty a diskusia o ďalších plánoch na rozvoj mesta boli témou nedávneho stretnutia zástupcov BSK a mesta Svätý Jur. Podľa primátora Šimona Gaburu je medzi obyvateľmi obľúbeným aj novovzniknutý verejný priestor pre oddych. Peniaze na jeho realizáciu získalo mesto z dotácií na rozvoj cykloinfraštruktúry.

Medzi najväčšie plánované projekty mesta patrí lepšie sprístupnenie udržateľných foriem dopravy. "V centrálnej časti mesta má vzniknúť parkovací dom spolu s doplnkovou vybavenosťou v blízkosti autobusovej zastávky, ktorý tak doplní fungujúci a obľúbený prestupný terminál pri železničnej stanici a uľahčí obyvateľom Svätého Jura i okolitých obcí prestup na udržateľné formy dopravy," informovali zástupcovia samosprávneho kraja.

Medzi pripravované projekty patrí aj obnova budov s cieľom znížiť energetickú náročnosť ich prevádzky. Mesto už má schválené dva takéto projekty v Rade partnerstva BSK.