Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 6. september 2024
< sekcia Bratislavský kraj

Zelenú trávu v Sade Janka Kráľa má zabezpečiť nové zavlažovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Tomáš Halász

Podľa slov mesta ide o intenzívny, zaťažovaný trávnik, ktorý pre optimálny rast a zelenanie počas vegetácie zálievku nevyhnutne potrebuje.

Bratislava 11. júla (TASR) - Zelenú trávu v Sade Janka Kráľa v Bratislave aj počas horúceho leta má zabezpečiť nové zavlažovanie. Magistrát hlavného mesta o tom informuje na sociálnej sieti. Polievanie trávnika prebieha od 3.00 do 6.00 h.

"Suché letá a extrémne teploty spôsobujú, že nám tráva v tejto lokalite vysychá. Rozhodli sme sa preto, že obnovíme zavlažovací systém, ktorý bude túto trávnatú plochu plnohodnotne zavlažovať tak, aby si ju návštevníci mohli užiť počas celého leta zelenú," uviedla z bratislavského referátu správy parkov a záhrad Eva Házyová.

Na novej zavlažovacej vetve začali pracovať v júni. Podľa slov mesta ide o intenzívny, zaťažovaný trávnik, ktorý pre optimálny rast a zelenanie počas vegetácie zálievku nevyhnutne potrebuje. "Na existujúcu vŕtanú studňu sme tu napojili nové čerpadlo a celú úplne novú závlahovú vetvu, ktorá zabezpečí polievanie od gotickej vežičky až po sochu Janka Kráľa," ozrejmilo.