Žiaci zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa týmto spôsobom zapoja do Týždňa slovenskej kuchyne.
Autor TASR
Bratislava 6. novembra (TASR) – Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie (EK) v Bruseli. Žiaci zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa týmto spôsobom zapoja do Týždňa slovenskej kuchyne, ktorý je súčasťou oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ (SK PRES).
"Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny," povedal v tejto súvislosti predseda BSK Pavol Frešo.
Zamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka (7.-10.11.) typické slovenské jedlá. "Napríklad v pondelok budú podávať polievku, rybu, pirohy a dezert, no navaria takisto typické študentské menu," informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.
Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. novembra o 12.30 h v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda BSK Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.
"Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny," povedal v tejto súvislosti predseda BSK Pavol Frešo.
Zamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka (7.-10.11.) typické slovenské jedlá. "Napríklad v pondelok budú podávať polievku, rybu, pirohy a dezert, no navaria takisto typické študentské menu," informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.
Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. novembra o 12.30 h v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda BSK Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.