Za uplynulých desať rokov vzrástol vývoz hovädzieho mäsa zo Spojených štátov o 271 % a iba za vlaňajšok o 20 %.
Autor TASR
Bratislava 21. septembra (TASR) - Vývoz amerického hovädzieho i bravčového mäsa v uplynulých rokoch celosvetovo rastie, pričom podľa aktuálnych odhadov USA v roku 2017 vyvezú hovädzie mäso v hodnote 7 miliárd dolárov. Uviedol to dnes americký veľvyslanec na Slovensku Adam Sterling na podujatí v Bratislave predstavujúcom americké jedlá.
"Za uplynulých desať rokov vzrástol vývoz hovädzieho mäsa zo Spojených štátov o 271 % a iba za vlaňajšok o 20 %," informoval americký veľvyslanec.
"Ak sa pozriete na kvalitu konkurencie z Brazílie a Austrálie, prečo sa nášmu exportu tak darí? Je to jednoducho preto, že americké produkty sú konzistentne lepšie," povedal.
"Videli sme americké hovädzie i bravčové mäso v niektorých špičkových steakových reštauráciách v Bratislave, avšak stále je veľa zariadení v Bratislave a inde na Slovensku, ktoré zatiaľ tieto produkty neponúkajú. Slováci podľa mňa v rastúcej miere vyhľadávajú vyššiu kvalitu jedla v reštauráciách, takže je tu priestor na rast amerického exportu," uviedol Sterling pre TASR a dodal, že americkí vývozcovia sa zameriavajú predovšetkým na špičkové reštaurácie, pričom ich najvýznačnejším artiklom je mäso z aberdeen-anguského dobytka.
Spojené štáty podľa Montyho Browna z Americkej federácie pre export mäsa vyvážajú najväčšie objemy mäsa do Mexika, Južnej Kórey a Japonska.
"Za uplynulých desať rokov vzrástol vývoz hovädzieho mäsa zo Spojených štátov o 271 % a iba za vlaňajšok o 20 %," informoval americký veľvyslanec.
"Ak sa pozriete na kvalitu konkurencie z Brazílie a Austrálie, prečo sa nášmu exportu tak darí? Je to jednoducho preto, že americké produkty sú konzistentne lepšie," povedal.
"Videli sme americké hovädzie i bravčové mäso v niektorých špičkových steakových reštauráciách v Bratislave, avšak stále je veľa zariadení v Bratislave a inde na Slovensku, ktoré zatiaľ tieto produkty neponúkajú. Slováci podľa mňa v rastúcej miere vyhľadávajú vyššiu kvalitu jedla v reštauráciách, takže je tu priestor na rast amerického exportu," uviedol Sterling pre TASR a dodal, že americkí vývozcovia sa zameriavajú predovšetkým na špičkové reštaurácie, pričom ich najvýznačnejším artiklom je mäso z aberdeen-anguského dobytka.
Spojené štáty podľa Montyho Browna z Americkej federácie pre export mäsa vyvážajú najväčšie objemy mäsa do Mexika, Južnej Kórey a Japonska.