Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Aktivita v rakúskom priemysle v auguste klesla 25. mesiac po sebe

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Firmy v reakcii na nižší objem prác naďalej redukovali výrobné kapacity, čo viedlo k výraznému znižovaniu počtu zamestnancov.

Viedeň 28. augusta (TASR) - Aktivita v rakúskom priemysle v auguste opäť oslabila, už 25. mesiac po sebe. Pokles bol najmiernejší od mája, produkcia sa ale prepadla najvýraznejšie za sedem mesiacov, najmä v dôsledku zníženého príjmu nových objednávok. TASR o tom informuje na základe správy portálu tradingeconomics, ktorý sa v stredu odvolal na prieskum spoločnosti UniCredit Bank Austria (UniCredit).

Index nákupných manažérov (PMI) v rakúskom výrobnom odvetví podľa UniCredit v auguste 2024 vzrástol na 44,4 bodu zo 43,1 bodu v predchádzajúcom mesiaci. Zotrval tak pod hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles aktivity v odvetví od jej rastu.

Firmy v reakcii na nižší objem prác naďalej redukovali výrobné kapacity, čo viedlo k výraznému znižovaniu počtu zamestnancov. Vstupné náklady rástli tretí mesiac po sebe, predovšetkým v dôsledku vyšších cien v nákladnej doprave. Nálada bola celkovo skôr pesimistická, čo odráža pretrvávajúce problémy na trhu a stupňujúcu sa konkurenciu z krajín s nižšími výrobnými nákladmi, priblížila UniCredit.