Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Amazon čelí v Taliansku obvineniam z daňových únikov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Martin Baumann

Milánska prokuratúra obvinila spoločnosť Amazon Italia Transport (AIT) z obchádzania pracovnoprávnych a daňových zákonov.

Miláno 23. júla (TASR) - Talianska daňová polícia v rámci vyšetrovania údajných daňových podvodov a nezákonných pracovných praktík v utorok zadržala v miestnej divízii amerického internetového predajcu Amazon približne 121 miliónov eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Milánska prokuratúra obvinila spoločnosť Amazon Italia Transport (AIT) z obchádzania pracovnoprávnych a daňových zákonov. Spoločnosť podľa nej využívala externé firmy, ktoré jej dodávali pracovníkov, pričom neodvádzala daň z pridanej hodnoty (DPH) a znižovala platby do fondov sociálneho zabezpečenia. Vďaka tomuto systému si Amazon na talianskom trhu udržal konkurencieschopnosť, uviedla prokuratúra.

Internetový gigant tvrdí, že v Taliansku dodržiava všetky platné pravidlá. "Dodržiavame všetky platné zákony a predpisy tam, kde pôsobíme, a vyžadujeme, aby to isté robili aj spoločnosti, ktoré s nami spolupracujú," uviedla spoločnosť vo vyhlásení, pričom sa zaviazala spolupracovať s talianskymi orgánmi pri vyšetrovaní.