Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Ekonomika

ANALÝZA: Hlavnou dovolenkovou destináciou tohto leta vodičov bola ČR

Orloj v Prahe, Česko. Foto: TASR

Medzi mestá, ktoré slovenskí vodiči najčastejšie navštevovali, patrili podľa analýzy Trapani na Sicílii, Viedeň a Budapešť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. septembra (TASR) - Hlavnou dovolenkovou destináciou tohto leta bola Česká republika (ČR), kde vodiči počas leta zaparkovali takmer 14.300-krát. Druhou najčastejšou destináciou bolo Taliansko (10.700) nasledované Rakúskom (6200). Vyplýva to z analýzy parkovacej aplikácie EasyPark. Celkovo Slováci počas leta prostredníctvom spomínanej aplikácie zaparkovali na viac ako 50.570 miestach v celej Európe.

"Slovenskí vodiči čoraz častejšie využívajú na dovolenku v iných krajinách vlastné auto alebo mobilnú aplikáciu. Hlavným dôvodom nárastu dát je pohodlie, keď aplikácia komunikuje s vodičom v jeho rodnom jazyku. To dáva používateľom pocit istoty pri šoférovaní a parkovaní," povedal Patrik Piščák, riaditeľ EasyPark pre slovenský a český trh.

Medzi mestá, ktoré slovenskí vodiči najčastejšie navštevovali, patrili podľa analýzy Trapani na Sicílii, Viedeň a Budapešť. Najvzdialenejším mestom bol Reykjavík na Islande, vzdialený od Bratislavy viac ako 2900 kilometrov. Najbližšou vybranou dovolenkovou destináciou bola Viedeň v Rakúsku.

Čo sa týka slovenských miest a turistov prichádzajúcich zo zahraničia počas letných mesiacov, EasyPark zaznamenal 21.260 zastávok. Najčastejšími návštevníkmi boli turisti z ČR (5517 zastávok) a Rakúska (3673), nasledovali Taliani, Nemci a Slovinci.

Skupina EasyPark vlastní a vyvíja aplikácie EasyPark, Parkmobile, RingGo a Park-line a pôsobí vo vyše 4000 mestách vo viac ako 20 krajinách.