Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Ekonomika

Arcondis Solutions slávnostne otvorila nové priestory v Košiciach

Foto: Solasta Photo

Konzultačná spoločnosť v oblasti zdravotníctva pokračuje vo svojej expanzii a raste.

Bratislava 11. októbra (OTS) - Arcondis Solutions s.r.o., konzultantská spoločnosť so zameraním na poskytovanie poradenských a IT služieb pre klientov pôsobiacich výlučne v oblasti zdravotníctva a poskytovania zdravotnej starostlivosti, pokračuje vo svojej expanzii a raste v metropole východného Slovenska.

Arcondis Solutions s.r.o. ako dcérska spoločnosť švajčiarskeho Arcondis Holding AG odštartovala svoje pôsobenie v Košiciach na jeseň v roku 2021. Portfólio jej klientov zahŕňa pestrú škálu zákazníkov z farmaceutického a MedTech priemyslu – od inovatívnych start-up-ov až po globálne korporácie.

Koncom septembra 2024 otvorila spoločnosť nové priestory v rámci Business Center Košice, ktoré poslúžia ako základňa pre jej ďalších zamestnancov, a zároveň demonštrujú motiváciu spoločnosti pokračovať v dynamickom raste a vytváraní nových pracovných miest s vysokou špecializáciou a pridanou hodnotou, ktoré pomôžu digitalizácii zdravotníctva a prilákajú skúsených odborníkov ako aj mladé talenty. Aktuálne spoločnosť zamestnáva približne šesťdesiat zamestnancov venujúcich sa primárne digitalizácii zdravotníctva.

Foto: Solasta Photo

Povedal Daniel Čarnoký, riaditeľ spoločnosti Arcondis Solutions s.r.o.: „So strategickým zameraním na poskytovanie managed services a riešení na báze AI sa spoločnosť Arcondis Solutions s.r.o. vyprofilovala ako dodávateľ komplexných služieb pre svojich klientov. To nám umožňuje poskytovať našim partnerom podporu zahŕňajúcu riešenia od technologických inovácií či už ide napríklad o vývoj softvéru, prechod na Agile, využitie AI, cez poradenstvo v oblasti compliance (kvalifikácia a validácia zariadení a softvéru v oblasti výroby), zohrávajúce v oblasti zdravotníctva kľúčovú úlohu, až po údržbu IT systémov ich automatizáciu a zefektívňovanie ich chodu. Využitím našich odborných znalostí a skúseností sa snažíme poskytovať našim klientom vysokú pridanú hodnotu a podporu, čo im umožňuje uspieť so svojimi produktami na trhu. Prostredníctvom ponuky našich služieb nielen uspokojujeme meniace sa potreby našich klientov, ale tiež posilňujeme náš záväzok prispieť k zlepšovaniu zdravotnej starostlivosti.“

Foto: Solasta Photo

Do budúcna sa chce spoločnosť Arcondis Solutions s.r.o. viac zamerať aj na získavanie klientov z regiónu strednej Európy a pokračovať v rozvíjaní započatej spolupráce s lokálnymi vedecko-vzdelávacími inštitúciami a tým napomáhať rozvoju celého regiónu.