Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Daimler Truck zvýšil kvartálne tržby napriek poklesu objemu predaja

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Čistý zisk spoločnosti dosiahol za prvé tri mesiace roka 847 miliónov eur, zatiaľ čo pred rokom vykázala firma zisk 795 miliónov eur.

Berlín 3. mája (TASR) - Nemecký výrobca nákladných vozidiel Daimler Truck zaznamenal v 1. kvartáli tohto roka rast zisku, k čomu prispelo zvýšenie tržieb. Tie vzrástli napriek poklesu objemu predaja, keď ich podporili vyššie ceny. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters a portálu RTTNews.

Čistý zisk spoločnosti dosiahol za prvé tri mesiace roka 847 miliónov eur, zatiaľ čo pred rokom vykázala firma zisk 795 miliónov eur. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) dosiahol 1,13 miliardy eur oproti 1,12 miliardy eur za rovnaké obdobie minulého roka a EBIT upravený o mimoriadne položky sa zvýšil z 1,16 miliardy na 1,21 miliardy eur. Prekonal tak očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným EBIT na úrovni 1,17 miliardy eur.

Tržby dosiahli vyše 13,26 miliardy eur oproti 13,2 miliardy eur pred rokom napriek tomu, že objem predaja klesol o viac než desatinu. Spoločnosť predala v 1. štvrťroku celosvetovo 108.911 vozidiel, čo je o 13 % menej než v 1. kvartáli 2023.

Na druhej strane objem predaja batériových elektrických vozidiel (BEV) zaznamenal výrazný rast. Zatiaľ čo v 1. kvartáli minulého roka ich Daimler Truck predal 287, za prvé tri mesiace tohto roka spoločnosť predala 813 BEV.