Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Nálada v nemeckom automobilovom priemysle sa v júli opäť zhoršila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Miera využitia kapacít automobilových závodov v Nemecku podľa Ifo v júli klesla na 77,7 %, čo je o deväť percentuálnych bodov menej ako dlhodobý priemer.

Mníchov 5. augusta (TASR) - Nálada v nemeckom automobilovom priemysle sa opäť zhoršila. TARS o tom informuje na základe správy agentúry DPA, ktorá v pondelok zverejnila výsledky prieskumu ekonomického inštitútu Ifo.

Index podnikateľskej klímy v automobilovom priemysle podľa údajov mníchovského inštitútu v júli klesol na -18,3 bodu z júnovej hodnoty -9,5 bodu. "Automobilový priemysel sa ďalej prepadá do krízy," uviedla analytička inštitútu Ifo Anita Wölflová. Automobilky v prieskume hodnotili pesimisticky svoju súčasnú situáciu aj výhľad do nasledujúcich troch mesiacov. "V najbližších mesiacoch pravdepodobne nemožno očakávať výrazné zlepšenie," povedala Wölflová.

Miera využitia kapacít automobilových závodov v Nemecku podľa Ifo v júli klesla na 77,7 %, čo je o deväť percentuálnych bodov menej ako dlhodobý priemer. Výrazne sa zhoršili aj očakávania v oblasti exportu.