Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Ekonomika

Stellantis pozastaví výrobu v troch talianskych závodoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Skupina Stellantis vznikla v roku 2021 fúziou francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën a nadnárodného výrobcu áut Fiat Chrysler.

Miláno 16. októbra (TASR) - Automobilová skupina Stellantis budúci mesiac pozastaví činnosť v niektorých závodoch v Taliansku. Dôvodom sú náročné podmienky na trhu, oznámila spoločnosť v stredu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Plánované zastavenie výroby sa bude týkať tovární v Pomigliano d'Arco, Termoli a Pratola Serra počas niekoľkých dní v období od 11. do 29. novembra, uviedla ďalej spoločnosť Stellantis Italy. Skupina už v Taliansku do 1. novembra prerušila výrobu v historickom závode Mirafiori v Turíne, ktorý vyrába elektrické mestské vozidlo Fiat 500 a dva športové automobily Maserati. V stredu zdôraznila, že je odhodlaná zabezpečiť kontinuitu svojich talianskych prevádzok, pričom poznamenala, že súčasná situácia si vyžaduje ťažké rozhodnutia a jednoduché riešenia nie sú k dispozícii.

Skupina Stellantis vznikla v roku 2021 fúziou francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën a nadnárodného výrobcu áut Fiat Chrysler. V septembri materská spoločnosť automobiliek Peugeot, Citroën, Opel, Fiat, Chrysler a Jeep znížila svoje očakávania zisku na tento rok, najmä pre problémy na severoamerickom trhu a celkovo slabú situáciu v odvetví.