Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Ekonomika

Autobusová doprava na Orave a Liptove prejde na prázdninový režim

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prázdninový režim ovplyvní predovšetkým ranné spoje, ktoré počas školského roka využívajú žiaci základných a stredných škôl.

Dolný Kubín/Ružomberok 27. júna (TASR) - Mestská a regionálna autobusová doprava spoločnosti Arriva na Orave a Liptove prechádza od pondelka 1. júla až do soboty 31. augusta na prázdninový režim. TASR o tom informovali z prepravnej spoločnosti.

Prázdninový režim ovplyvní predovšetkým ranné spoje, ktoré počas školského roka využívajú žiaci základných a stredných škôl. V cestovných poriadkoch o tom informujú značky uvedené pod číslom spoja. "Chceme upozorniť našich cestujúcich, aby najmä v prvých prázdninových dňoch venovali viac pozornosti značkám v cestovných poriadkoch. Niektoré zmeny sa totiž môžu týkať aj spojov, ktoré využívajú napríklad pri ceste do práce," povedal hovorca spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach.

Počas letných prázdnin bude pokračovať aj rozšírená preprava cyklobusmi vybavenými nosičmi bicyklov. Cyklobus na Orave premáva na trase Trstená - Zverovka a späť, cyklobus na Liptove na trase Liptovský Mikuláš - Štrbské Pleso a späť. Cestovné lístky si môžu cestujúci kúpiť u vodiča.