Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

BMW sa v júli stalo jednotkou na trhu batériových vozidiel v Európe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nemecký automobilový gigant predal minulý mesiac na starom kontinente 14.869 BEV, približne o 300 viac ako jeho americký konkurent.

Mníchov 22. augusta (TASR) - Nemecký výrobca automobilov BMW sa v júli prvýkrát stal jednotkou na trhu s batériovými elektrickými vozidlami (BEV) v Európe, kde vystriedal spoločnosť Tesla. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa vo štvrtok odvolala na údaje analytickej spoločnosti Jato Dynamics.

Nemecký automobilový gigant predal minulý mesiac na starom kontinente 14.869 BEV, približne o 300 viac ako jeho americký konkurent. Celkovo európsky trh s elektrickými vozidlami v júli klesol. Nejednoznačnosť v otázke stimulov pre elektrické vozidlá naďalej brzdí spotrebiteľov, ktorí uvažujú o ich kúpe, uviedol Felipe Munoz, analytik spoločnosti Jato Dynamics.

Tesla, najhodnotnejší výrobca automobilov na svete, zostáva dominantným hráčom, ale tradičné automobilky, ako napríklad BMW a Volvo, získavajú pre neistotu spojenú s dotáciami a so stimulmi pre elektromobily na sile. Podľa niektorých pozorovateľov náladu voči Tesle negatívne ovplyvňuje aj polarizujúca osobnosť jej generálneho riaditeľa Elona Muska.