Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Ekonomika

Boeing údajne pripravuje predaj niektorých aktív

Na snímke nenatreté lietadlo Boeing 737 Max. Foto: TASR/AP

Boeing sa od začiatku tohto prakticky posúval od jednej krízy k druhej.

Washington 20. októbra (TASR) - Americký výrobca lietadiel Boeing údajne pripravuje predaj niektorých aktív s cieľom zlepšiť svoju finančnú situáciu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosť sa už minulý týždeň dohodla na predaji malej divízie, ktorá dodáva sledovacie zariadenia americkej armáde, uviedol v nedeľu denník Wall Street Journal s odvolaním sa na nemenované zdroje. Nový šéf Boeingu Kelly Ortberg údajne na nedávnych stretnutiach požiadal riadiacich pracovníkov jednotlivých divízií, aby predložili údaje o ich hodnote z pohľadu koncernu. Spoločnosť odmietla medializované informácie komentovať.

Boeing sa od začiatku tohto prakticky posúval od jednej krízy k druhej. V januári sa uprostred letu uvoľnila časť steny bočných dverí lietadla Boeing 737 Max. Po tomto incidente sa tlak na spoločnosť enormne zvýšil, čo viedlo k zmenám na jej čele.

Od 13. septembra navyše štrajkovalo približne 33.000 zamestnancov Boeingu združených v odboroch. Štrajk sa pravdepodobne skončí, keďže odbory počas víkendu súhlasili s novým návrhom spoločnosti v mzdovom spore. Ten okrem iného predpokladá zvýšenie miezd o 35 % počas štyroch rokov a štrajkujúci zamestnanci o ňom majú hlasovať v stredu (23. 10.).