Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy sa v stredu ráno výraznejšie nezmenili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Trh reagoval na rozhodnutie Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a jej spojencov na čele s Ruskom, ktorí oznámili že od októbra plánujú zvýšiť dodávky komodity na trh.

Singapur 5. júna (TASR) - Ceny ropy sa v stredu ráno výraznejšie nezmenili. Trh reagoval na rozhodnutie Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a jej spojencov na čele s Ruskom, ktorí oznámili že od októbra plánujú zvýšiť dodávky komodity na trh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste dosiahla do 7.23 h SELČ 77,49 USD (71,32 miliardy eur) za barel (1 barel = 159 litrov). Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o tri centy (0,04 %). Cena americkej ľahkej ropy WTI s júlovým kontraktom dosiahla 73,20 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje pokles o päť centov alebo 0,07 %.

Na dopyt negatívne vplývali aj správy z USA, kde sa podľa údajov Amerického ropného inštitútu (API) zásoby ropy, benzínu a ropných destilátov minulý týždeň nečakane zvýšili. Pozornosť trhu sa teraz zameriava na Federálny úrad pre energetické informácie (EIA), ktorý v stredu poobede zverejní oficiálne údaje o zásobách ropy v USA.

(1 EUR = 1,0865 USD)