Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy v stredu ráno klesli len veľmi mierne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cena decembrového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent klesla o 9 centov alebo 0,12 % na 75,95 USD za barel.

Singapur 23. októbra (TASR) - Ceny ropy sa v stredu ráno takmer nemenili a klesli len veľmi mierne. Vývoj na trhu ovplyvnili na jednej strane predbežné údaje z USA, ktoré signalizujú, že zásoby ropy v krajine vzrástli viac, ako sa očakávalo. Ale zároveň, trh sleduje aj diplomatické úsilie na Blízkom východe po pokračujúcich útokoch Izraela na Gazu a Libanon. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v decembri sa v stredu o 7.31 h SELČ predával po 71,66 USD (66,22 eura). To bolo o 8 centov alebo 0,11 % menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

Cena decembrového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent klesla o 9 centov alebo 0,12 % na 75,95 USD za barel.

Podľa Amerického ropného inštitútu zásoby ropy v USA, ktoré sú jej najväčším svetovým spotrebiteľom, minulý týždeň vzrástli o 1,64 milióna barelov. Analytici pritom očakávali, že stúpnu len o 300.000 barelov.

Medzitým na Blízky východ pricestoval americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a rokoval s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom a vysokými predstaviteľmi Izraela.

(1 EUR = 1,0821 USD)