Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy vo štvrtok ráno klesli

Na snímke prečerpávacia stanica na ropu v ropnom termináli. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri dosiahla do 7.04 h SELČ 86,89 USD (80,77 eura) za barel (159 litrov).

Singapur 4. júla (TASR) - Ceny ropy vo štvrtok ráno klesli. Investori zostali opatrní vzhľadom na očakávania nižšieho dopytu, keď údaje o zamestnanosti a vývoj v sektore služieb USA naznačili, že hospodárstvo krajiny, ktorá je najväčším svetovým spotrebiteľom ropy, sa možno začína ochladzovať. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri dosiahla do 7.04 h SELČ 86,89 USD (80,77 eura) za barel (159 litrov). Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 45 centov (0,52 %). Cena americkej ľahkej ropy WTI s augustovým kontraktom dosiahla 83,36 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje zníženie o 52 centov alebo 0,62 %.

Počet nových žiadateľov o podporu v nezamestnanosti v USA minulý týždeň vzrástol, zatiaľ čo počet evidovaných nezamestnaných dosiahol 2,5-ročné maximum. V júni sa zároveň nečakane oslabila aktivita v americkom sektore služieb. Odvetvie podľa prieskumu Inštitútu pre riadenie zásob (ISM) čelilo poklesu nových objednávok aj pokračujúcemu znižovaniu zamestnanosti.

(1 EUR = 1,0758 USD)