Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Cestovný ruch vo Viedni v 1. polroku výrazne vzrástol

Viedeň, foto z archívu. Foto: TASR

Rezervácie v hoteloch a penziónoch rakúskej metropoly sa v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšili o 10 % na 8,26 milióna prenocovaní.

Viedeň 1. augusta (TASR) - Cestovný ruch vo Viedni zaznamenal v prvej polovici tohto roka výrazný vzostup. Rezervácie v hoteloch a penziónoch rakúskej metropoly sa v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšili o 10 % na 8,26 milióna prenocovaní, oznámila vo štvrtok viedenská agentúra cestovného ruchu WienTourismus. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Čisté príjmy z turizmu sa za päť mesiacov do konca mája zvýšili o 14 % na 445,7 milióna eur. Aktuálnejšie údaje o obrate zatiaľ nie sú k dispozícii. Príjmy z prenocovaní tak rástli rýchlejším tempom ako ich počet, čo signalizuje, že zvýšenie cien sa podnikateľom vo viedenskom turizme vyplatilo.

Najväčší podiel na rezerváciách ubytovania v tomto roku do konca júna mali návštevníci z Rakúska, na ktorých pripadlo 1,65 milióna prenocovaní. Tesne za nimi nasledovali dovolenkári z Nemecka s necelými 1,61 milióna prenocovaní a na treťom mieste sa s výrazným odstupom umiestnili hostia z USA so 473.000 prenocovaniami.