Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Cestu pri Strečne popoludní uzatvoria, sprejazdnia ju v nedeľu večer

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur.

Žilina 10. augusta (TASR) - V sobotu o 14.00 h začne prvá zo siedmich plánovaných uzáver cesty I/18 medzi Strečnom a Dubnou skalou. Úplné vylúčenie dopravy na približne 30 hodín si vyžadujú sanačné práce na svahu nad kritickým úsekom cesty. Prejazd Strečnianskou úžinou bude opätovne možný v nedeľu 11. augusta od 19.00 h.

Od 7.00 h je doprava na zhruba kilometrovom úseku obmedzená do jedného jazdného pruhu a riadená svetelnou signalizáciou. Po skončení úplnej uzávery komunikácie bude prejazd obojsmerný až do pondelka 12. augusta, keď o 7.00 h znovu začne platiť obmedzenie dopravy na jeden jazdný pruh.

Vodiči nákladných vozidiel, tranzitujúcich smerom na východ Slovenska, sú na uzáveru upozorňovaní už pri Trnave tak, aby z diaľnice D1 smerovali po rýchlostnej ceste R1 na Zvolen a ďalej cez Donovaly do Ružomberka. Osobné autá budú najčastejšie využívať obchádzkovú trasu po ceste II/583 cez Terchovú. Po skončení sobotňajšieho Rajeckého maratónu bude od 14.00 h motoristom k dispozícii aj obchádzka po ceste I/64 cez Rajeckú dolinu a horský priechod Fačkov a Nitrianske Pravno do Martina.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra. Ďalšie úplné uzávery úseku cesty I/18 sú naplánované na 17. - 18. augusta, 24. - 25. augusta, 7. - 8. septembra, 14. - 15. septembra, 21. - 22. septembra a 28. - 29. septembra.