Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

ČSOB Poisťovňa a ČSOB Leasing majú nových generálnych riaditeľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skupinu vlastní belgická KBC Group, ktorá je jej 100 % akcionárom.

Bratislava 1. augusta (TASR) - V ČSOB Poisťovni a ČSOB Leasingu dochádza od začiatku augusta k zmenám na pozícii generálnych riaditeľov. Novým riaditeľom ČSOB Poisťovne sa stal Richard Daubner, doterajší šéf spoločnosti ČSOB Leasing. Na čele lízingovej spoločnosti je po najnovšej zmene Andrej Janičina, ktorý bol doteraz zodpovedný za riadenie divízie pre korporátnu klientelu ČSOB. Informovala o tom vo štvrtok ČSOB.

Daubner pôsobil v ČSOB Leasing takmer 18 rokov, z toho posledných 11 rokov ako jeho generálny riaditeľ. Súčasne zastával pozíciu predsedu predstavenstva Asociácie leasingových spoločností SR. Janičina ako nový generálny riaditeľ ČSOB Leasing sa do daného segmentu vracia po niekoľkoročnom pôsobení v bankovom sektore. "Vnímam, že lízingový trh si prechádza zmenami, a som presvedčený, že má stále svoje nezastupiteľné miesto a budúcnosť," uviedol Janičina.

Obidve spoločnosti sú členmi ČSOB Finančnej skupiny, ktorá vznikla v roku 2006. Okrem nich do nej patria aj ČSOB Banka, ČSOB Stavebná sporiteľňa, ČSOB Asset Management, ČSOB d. s. s. a ČSOB Faktoring. Skupinu vlastní belgická KBC Group, ktorá je jej 100 % akcionárom.