Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Ekonomika

Deutsche Bahn ide škrtať. Chce zrušiť 30.000 pracovných miest

Ilustračné foto. Foto: TASR

Štrajky, extrémne počasie a slabnúci dopyt podľa spoločnosti spôsobili, že Deutsche Bahn sa v prvom polroku 2024 prepadla do čistej straty vo výške 1,2 miliardy eur.

Berlín 25. júla (TASR) - Nemecký národný železničný prepravca Deutsche Bahn (DB) plánuje počas nasledujúcich piatich rokov zrušiť približne 30.000 pracovných miest, najmä v administratíve. Celkové zníženie stavu zamestnancov zodpovedá prirodzenej fluktuácii za dva roky, uviedol vo štvrtok finančný riaditeľ Levin Holle pri prezentácii polročných výsledkov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"V budúcnosti musíme zvládnuť viac železníc s menším počtom ľudí," zdôraznil Holle. Najmä digitalizácia a automatizácia by mali v budúcnosti umožniť, aby administratívne procesy vykonávalo menej zamestnancov, dodal.

Štrajky, extrémne počasie a slabnúci dopyt podľa spoločnosti spôsobili, že Deutsche Bahn sa v prvom polroku 2024 prepadla do čistej straty vo výške 1,2 miliardy eur. V rovnakom období minulého roka strata predstavovala 71 miliónov eur.