Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Divízia úžitkových vozidiel Volkswagenu očakáva náročný 2. polrok

Na snímke návštevník si prezerá montážnu halu pre Porsche počas Dňa otvorených dverí v závode Volkswagen Slovakia - Fun day 3. júna 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Za prvých šesť mesiacov tohto roka vzrástol objem predaja divízie VWC medziročne o 11,5 % a prevádzkový zisk upravený o mimoriadne položky zaznamenal 641 miliónov eur.

Hannover 16. septembra (TASR) - Divízia úžitkových vozidiel automobilky Volkswagen (VWC) zaznamenala za prvých šesť mesiacov výrazný rast objemu predaja, jej šéf Carsten Intra však predpokladá, že 2. polrok bude zložitý. Informovala o tom agentúra DPA.

"Sme si vedomí toho, že mnohé trhy zaznamenávajú v súčasnosti ochladenie," povedal Intra počas veľtrhu úžitkových vozidiel IAA Trasportation v Hannoveri. "Druhý polrok bude náročný," dodal.

Za prvých šesť mesiacov tohto roka vzrástol objem predaja divízie VWC medziročne o 11,5 % a prevádzkový zisk upravený o mimoriadne položky zaznamenal 641 miliónov eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to predstavuje rast o 43 %. Návratnosť predaja dosiahla 7,9 %.

Automobilka si v ďalšom období veľa sľubuje od nového Transportera, ktorý vyvinula v spolupráci s automobilkou Ford a s ktorého dodávkami by sa malo začať koncom tohto roka. Ako povedal šéf predaja a marketingu VWC Lars Krause, od augusta získala automobilka na nové vozidlo viac než 10.000 objednávok.