Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Ekonomika

Dotáciu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja získalo 31 projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Medzi úspešnými žiadateľmi je aj projekt medzinárodného filmového festivalu June Film Fest 2024. Podpora sa týka aj vybudovania novej krytej tribúny v areáli TJ Iskra Holíč.

Trnava 25. júna (TASR) - Dotáciu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja získalo 31 projektov, ktoré si prerozdelia 400.000 eur. Oprávnenými žiadateľmi boli mestá, obce, organizácie a ich aktivity, ktoré výrazne prispejú k rozvoju kraja a majú nadregionálny, celoslovenský alebo medzinárodný význam. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

"Aj v roku 2024 sme sa rozhodli podporiť atraktívne projekty, ktoré si vyžadujú vyššie finančné krytie a prispejú k rozvoju regiónu, zlepšeniu podnikateľských zručností, udržaniu zamestnanosti či rozvoju infraštruktúry," priblížil predseda TTSK Jozef Viskupič. Do výzvy sa prihlásilo 133 projektov, z ktorých komisia vybrala 31.

Ide napríklad o opravu expozície Klubu priateľov železníc Trnavy a okolia, výmenu okien na Chate SNP Rozbehy, podporu pre piešťanský divadelný festival s názvom Piešťanské zábaly či pokračovanie v obnove synagógy v meste Šaštín-Stráže.

Medzi úspešnými žiadateľmi je aj projekt medzinárodného filmového festivalu June Film Fest 2024. Podpora sa týka aj vybudovania novej krytej tribúny v areáli TJ Iskra Holíč. Mesto Galanta zas uspelo s projektom obnovy historického opevnenia renesančného kaštieľa.