Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Ekonomika

Dubnica začala s rekonštrukciou chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Chodníky v celkovej dĺžke 1600 metrov bude mesto opravovať v troch etapách.

Dubnica nad Váhom 21. októbra (TASR) - Mesto Dubnica nad Váhom odštartovalo opravu chodníkov vo viacerých lokalitách vrátane mestskej časti Prejta. Informoval o tom hovorca mesta Ľubomír Bobák.

Chodníky v celkovej dĺžke 1600 metrov bude podľa neho mesto opravovať v troch etapách. Celkové náklady sa vyšplhajú na viac ako 360.000 eur. Projekt samospráva spustila rozsiahlou rekonštrukciou na sídlisku Centrum II a na Štúrovej ulici.

Podľa primátora Dubnice Petra Wolfa si mesto uvedomuje naakumulovaný modernizačný dlh a dlhodobo pracuje na tom, aby ho postupne znižovalo.

"Vyťaženosť jednotlivých komunikácií pre peších sme si najskôr zmonitorovali a následne ich zatriedili do kategórií, podľa ktorých sme k rekonštrukcii pristúpili. Práce nerealizujeme čiastkovo po drobných úsekoch, ale pristúpili sme k súvislým opravám," povedal primátor.

Tri etapy rekonštrukčných prác zahŕňajú okrem výmeny povrchu komunikácie za dlažbu aj výmenu obrubníkov či aplikáciu povrchovej úpravy pre nevidiacich. Chodníky budú bezbariérové. Na obnovené komunikácie pre peších sa Dubničania môžu tešiť na sídliskách Pod hájom, Centrum II, Pod kaštieľom, Za traťou, na uliciach Štúrova, Obrancov mieru, Partizánska, ale aj v mestskej časti Prejta.