Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Dubnická radnica pokračuje v rekonštrukcii Záhradníkovho domu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Dubničania objekt poznajú pod názvom Chateau Mignon.

Dubnica nad Váhom 2. augusta (TASR) - Dubnická radnica pokračuje v rozsiahlej rekonštrukcii pamiatkového objektu Záhradníkovho domu, ktorý je súčasťou Dubnického kaštieľa. Dubničania objekt poznajú pod názvom Chateau Mignon. Informoval o tom hovorca Dubnice nad Váhom Ľubomír Bobák.

Interiér, ale aj exteriér domu záhradníka postupne prechádzajú rekonštrukčnými prácami. Chateau Mignon je úzko spätý s históriou mesta i s presláveným rodom Ilešházi. Financie na rekonštrukciu získalo mesto z plánu obnovy.

Podľa primátora Dubnice nad Váhom Petra Wolfa bolo dôvodov na rekonštrukciu viac. "Nachádza sa v historickom jadre mesta a je súčasťou Dubnického kaštieľa i parku. Táto významná stavba roky chátrala. Zabrániť sa tomu podarilo, až keď sa mesto stalo majiteľom budovy. Išlo o zdĺhavý a komplikovaný proces. Dnes však môžeme vidieť, ako vďaka prostriedkom z plánu obnovy podstupuje kompletnú rekonštrukciu," povedal primátor.

Cieľom samosprávy je prinavrátiť Chateau Mignon niekdajšie renomé. Po obnove sa o pamiatkový objekt bude starať prevádzkovateľ, ktorý vzíde z verejnej súťaže.