Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Ekonomika

Esprit zatvorí všetkých 56 obchodov v Nemecku, ruší pracovné miesta

Na archívnej snímke z 5. augusta 2024 sídlo spoločnosti Esprit v nemeckom meste Ratingen v spolkovej zemi Severné Porýnie-Vestfálsko. Predajca odevov Esprit plánuje do konca roka 2024 zatvoriť všetkých svojich 56 obchodov v Nemecku. Približne 1300 zamestnancov tak príde o prácu. Foto: TASR/AP

Práva na značku predá insolventná spoločnosť britskému finančnému investorovi Alteri.

Ratingen 9. augusta (TASR) - Predajca odevov Esprit plánuje do konca roka zatvoriť všetkých svojich 56 obchodov v Nemecku. Približne 1300 zamestnancov tak príde o prácu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Práva na značku predá insolventná spoločnosť britskému finančnému investorovi Alteri.

Skupina Esprit podala v máji na súde v Düsseldorfe návrh na vyhlásenie konkurzu na materskú spoločnosť Esprit Europe a na šesť nemeckých dcérskych spoločností.

Esprit pôsobí v približne 40 krajinách sveta a má hlavné sídlo v Ratingene, Nemecko, a v Hongkongu. Módna značka už dlhší čas zápasila s poklesom tržieb. Nemecko bolo pre ňu najdôležitejším trhom. Insolventnosť sa týka väčšiny prevádzok skupiny v Európe, pričom dcérske firmy v Belgicku a vo Švajčiarsku podali návrh na konkurz už tento rok v marci.