Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Ekonomika

Finančná správa podpísala s Ekonomickou univerzitou memorandum

Na snímke prezident Finančnej správy (FS) Jozef Kiss. Foto: TASR - Pavol Zachar

FS umožní študentom absolvovať aj krátkodobú prax. Využívať chce tiež odborné poznatky, nápady a pripomienky vedeckých a pedagogických pracovníkov Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Prezident finančnej správy (FS) Jozef Kiss podpísal s rektorom Ekonomickej univerzity (EUBA) v Bratislave Ferdinandom Daňom memorandum o porozumení a spolupráci, ktoré prepojí vzdelávanie s praxou. Jeho cieľom je pomáhať ekonómom pri vzdelávaní, štúdiu a vedeckovýskumnej činnosti. V utorok o tom informoval hovorca FS Daniel Súkup.

"Partneri sa zaviazali navzájom si vychádzať v ústrety pri tvorbe záverečných prác formou vypisovania odborných tém a vedenia prác zamestnancami finančnej správy. Tí budú študentom poskytovať konzultácie, odborné prednášky a podieľať sa na ich príprave pre budúce povolanie v oblasti účtovníctva, daňovníctva, financií a controllingu," uviedol Súkup.

Doplnil, že FS umožní študentom absolvovať aj krátkodobú prax. Využívať podľa neho chce tiež odborné poznatky, nápady a pripomienky vedeckých a pedagogických pracovníkov Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Súkup spresnil, že EUBA bude zabezpečovať odborné posudky, analýzy reporty a návrhy k legislatívnym aj nelegislatívnym materiálom. Zároveň bude prispôsobovať vzdelávanie potrebám z praxe tak, aby sa absolventi školy lepšie uplatnili na trhu práce.