Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 28. august 2024
< sekcia Ekonomika

Finančná správa zadržala tisícky neoznačených balení cigariet

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

V rámci akcie bola zadržaná jedna osoba, voči ktorej bolo vznesené obvinenie za prečin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru.

Nitra 17. júla (TASR) - Pracovníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zadržali v Nitre viac ako 600.000 kusov cigariet a takmer 152 kilogramov spracovaného tabaku. Ako uviedol hovorca finančnej správy Daniel Súkup, v rámci akcie Rubikon vykonali aj domové prehliadky a prehliadky ďalších priestorov.

Príslušníci KÚFS zadržali aj jedno motorové vozidlo a 31.331 spotrebiteľských balení cigariet bez kontrolnej známky, finančnú hotovosť vo výške 31.400 eur, obalové materiály obchodných značiek Marco Polo a Holandská tabaková zmes, mobilný telefón a notebook. "Predbežne vyčíslená škoda na spotrebnej dani z tabaku predstavuje sumu takmer 114.000 eur," uviedol Súkup.

V rámci akcie bola zadržaná jedna osoba, voči ktorej bolo vznesené obvinenie za prečin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru. "V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," doplnil Súkup.