Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Ekonomika

Firma Sodexo vykázala za 3. kvartál slabšie tržby, než sa očakávalo

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Okrem slabších výsledkov v Číne ovplyvnila tržby aj zmena v ich vykazovaní pri jednom z veľkých projektov v Austrálii.

Paríž 2. júla (TASR) - Francúzska cateringová firma Sodexo oznámila za 3. štvrťrok súčasného obchodného roka rast tržieb o takmer 7 %, výsledky však boli horšie, než sa čakalo. Spoločnosť ako dôvod uviedla horší vývoj na čínskom trhu a zmeny vo vykazovaní tržieb pri jednom z veľkých projektov v Austrálii. Informovala o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť v utorok oznámila, že v 3. štvrťroku obchodného roka 2023/2024, ktorý sa skončil v máji, dosiahla tržby na úrovni 6,07 miliardy eur. V medziročnom porovnaní to na organickej báze predstavuje rast o 6,07 %. Trhy počítali s rastom tržieb na 6,11 miliardy eur.

Okrem slabších výsledkov v Číne ovplyvnila tržby aj zmena v ich vykazovaní pri jednom z veľkých projektov v Austrálii. Bez započítania tohto faktora dosiahol organický rast tržieb spoločnosti Sodexo 7,2 %.

V 1. polroku 2023/2024 predstavoval rast tržieb na organickej báze 8,5 %. Firma, ktorá bude zabezpečovať catering počas letných olympijských hier v Paríži, ako aj paralympijských hier, zároveň potvrdila pôvodné vyhliadky tržieb na celý tento obchodný rok.