Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Ekonomika

Firmy z USA investujú do dátových centier v Británii 6,3 miliardy GBP

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Spoločnosti CyrusOne, ServiceNow, CloudHQ a CoreWeave oznámili rozsiahle investičné zámery vrátane plánov na výstavbu nových dátových centier.

Londýn 14. októbra (TASR) - Štyri americké technologické firmy plánujú investovať 6,3 miliardy britských libier (7,53 miliardy eur) do rozvoja infraštruktúry dátových centier v Spojenom kráľovstve. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosti CyrusOne, ServiceNow, CloudHQ a CoreWeave oznámili rozsiahle investičné zámery vrátane plánov na výstavbu nových dátových centier a kancelárskych priestorov v pondelok počas vládneho samitu o medzinárodných investíciách. Správa prichádza v čase, keď globálny dopyt po výpočtových kapacitách na podporu umelej inteligencie neustále rastie.

Minulý mesiac vláda v Londýne oznámila, že dátové centrá zaradí do kategórie kritickej národnej infraštruktúry, čím získajú rovnakú podporu a ochranu ako vodné zdroje a energetický sektor. Šéf spoločnosti CyrusOne toto rozhodnutie označil za presvedčivý signál, ktorý jeho spoločnosti dodáva "dôveru pokračovať v expanzii v Spojenom kráľovstve".

"Technologickí lídri z celého sveta považujú Britániu za najlepšie miesto na investovanie s prosperujúcim a stabilným trhom pre dátové centrá a vývoj umelej inteligencie," uviedol britský minister pre vedu a techniku Peter Kyle. "Dnešný prílev investícií je vyjadrením dôvery v Britániu a náš prístup k spolupráci s podnikmi s cieľom zabezpečiť trvalý rast pre všetkých," dodal Kyle.

(1 EUR = 0,83705 GBP)