Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Ekonomika

Frasers Group ponúkla za módnu značku Mulberry vyše 50 mil. libier

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Značku Mulberry, známu najmä koženými kabelkami, ťažko zasiahol výrazný pokles dopytu zákazníkov po luxusnom tovare a spoločnosť minulý týždeň upozornila, že potrebuje finančne podporiť.

Londýn 30. septembra (TASR) - Britská firma Frasers Group podala ponuku na prevzatie módnej značky Mulberry, ktorá zápasí s finančnými problémami. Ponuka na získanie podielu, ktorý Frasers Group ešte nevlastní, bola stanovená na vyše 50 miliónov libier. Informovali o tom agentúra DPA a portál BBC.

Značku Mulberry, známu najmä koženými kabelkami, ťažko zasiahol výrazný pokles dopytu zákazníkov po luxusnom tovare a spoločnosť minulý týždeň upozornila, že potrebuje finančne podporiť. Firma Frasers Group, ktorá vlastní napríklad značky Sports Direct a Flannels, už podiel v Mulberry má. Zatiaľ kontroluje 37 % akcií módnej značky.

Teraz uviedla, že podala ponuku v hodnote 130 pencí za akciu. To ohodnocuje podiel, ktorý Frasers Group v Mulberry ešte nevlastní, na 52,4 milióna libier (62,88 milióna eur) a celú Mulberry na 83 miliónov libier. Frasers Group sa tak rozhodla po tom, ako Mulberry koncom minulého týždňa oznámila, že po prepade do straty za minulý obchodný rok potrebuje získať viac než 10 miliónov libier.

Za obchodný rok 2023/2024, ktorý sa skončil v marci, zaznamenala firma Mulberry stratu pred zdanením na úrovni 34,1 milióna libier. Na porovnanie, za predchádzajúci obchodný rok vykázala zisk 13,2 milióna libier. Zároveň dodala, že za jarné a letné obdobie tohto roka zaznamenala výrazný pokles tržieb, ktoré za ostatných 25 týždňov klesli medziročne o 18 %.

(1 EUR = 0,83338 GBP)