Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Ekonomika

Na Kysuciach zaistili v nákladiaku pol milióna nelegálnych cigariet

Na snímke krabice s nelegálnymi cigaretami, ktoré príslušníci finančnej správy (FS) zaistili v nákladnom vozidle v obci Kysucký Lieskovec v okrese Kysucké Nové Mesto v piatok 25. októbra 2024. Foto: TASR - Finančná správa SR

Vodič nákladného auta sa síce bránil tvrdením, že o ničom nevie, ale bol obvinený z trestného činu krátenia dane a poistného.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kysucký Lieskovec 25. októbra (TASR) - Príslušníci finančnej správy (FS) v rámci akcie s krycím názvom Kaderník zaistili v Kysuckom Lieskovci (okres Kysucké Nové Mesto) 500.000 kusov cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou. TASR o tom v piatok informoval hovorca FS Daniel Súkup. Nelegálne cigarety zaistili príslušníci FS v nákladnom vozidle imatrikulovanom na Slovensku.

Po zastavení nákladného vozidla na odstavnej ploche pri vizuálnej kontrole zistili, že ložný priestor disponuje dvojitou stenou. "Keďže vzniklo podozrenie, že sa v priestore medzi stenami môže nachádzať tovar podliehajúci spotrebným daniam, využili schopnosti služobného psa, ktorý označil priestor medzi kabínou vodiča a ložnou plochou. Za pomoci endoskopu následne zistili, že sú v tomto priestore ukryté kartónové škatule," priblížil Súkup.

Po odstránení dvojitej steny v škatuliach objavili kartóny spotrebiteľských balení cigariet bez kontrolnej známky. "Celkovo išlo o 2500 kartónov, čo znamená až 500.000 kusov nelegálnych cigariet. Finančný únik na spotrebnej dani v tomto prípade predstavuje sumu 74.432,50 eura," dodal Súkup.

Vodič nákladného auta sa síce bránil tvrdením, že o ničom nevie, ale bol obvinený z trestného činu krátenia dane a poistného a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až do výšky troch rokov.