Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Ekonomika

Goodyear predal divíziu pneumatík OTR firme Yokohama

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Urobil tak po predchádzajúcom preskúmaní tohto biznisu v súvislosti s plánom transformácie, v rámci ktorého chce Goodyear predať nejadrové aktíva.

Akron 23. júla (TASR) - Americký výrobca pneumatík Goodyear Tire & Rubber oznámil, že podpísal dohodu o predaji svojej divízie pneumatík pre ťažkú techniku OTR japonskej spoločnosti Yokohama Rubber. Urobil tak po predchádzajúcom preskúmaní tohto biznisu v súvislosti s plánom transformácie, v rámci ktorého chce Goodyear predať nejadrové aktíva. Informovala o tom agentúra Reuters.

Divízia OTR (Off-the-Road) vyrába pneumatiky pre vozidlá využívané napríklad v banskom a ťažobnom priemysle, v stavebníctve či na prácu v prístavoch. Goodyear si však ponechá výrobu OTR pneumatík pre potreby americkej armády.

"Predaj divízie OTR je významným míľnikom v rámci nášho plánu transformácie," povedal generálny riaditeľ Goodyear Mark Stewart na margo kontraktu, ktorého hodnota bola stanovená na 905 miliónov USD (831,19 milióna eur). Dohodu ešte musia schváliť regulačné úrady, pričom firmy očakávajú, že sa ju podarí dokončiť začiatkom budúceho roka.

(1 EUR = 1,0888 USD)