Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Ekonomika

Horalky menia majiteľa

Balenie horaliek Foto: I.D.C.Holding, a.s.

Po viac ako 30. rokoch od privatizácie sa I.D.C. Holding, a.s. dostáva do nových rúk.

Bratislava 5. septembra (OTS) - Po viac ako 30. rokoch od privatizácie sa najväčší slovenský výrobca trvanlivého pečiva I.D.C. Holding, a.s. dostáva do rúk nového majiteľa.
Začiatkom augusta podpísal súčasný a zároveň jediný majiteľ spoločnosti Pavol Jakubec zmluvu o predaji 100 % akcií svojej firmy s Valeo Foods Group vo vlastníctve globálneho investičného gigantu Bain Capital.

Akvizícia je postavená na silných vzájomných synergiách. Skupina Valeo Foods je jednou z najrýchlejšie rastúcich európskych potravinárskych skupín a jedným z popredných európskych výrobcov a dodávateľov kvalitných sladkostí, snackov a občerstvenia. Portfólio Valeo Foods Group s tržbami presahujúcimi 1,5 miliardy eur zahŕňa viac ako 80 značiek, medzi inými Rowse Honey, Kettle, Balconi alebo Jacob's, ktoré si vychutnávajú zákazníci v 106 krajinách sveta.

Prevzatím tradičných značiek, výrobných kapacít a celej stredoeurópskej distribučnej siete I.D.C. Holdingu, si chce skupina Valeo Foods vybudovať pevnú pozíciu na rýchlo rastúcom východoeurópskom trhu a posilniť segment sladkostí vo svojom portfóliu. Spoločnosť I.D.C. Holding bude tvoriť základný kameň jej pôsobenia v tomto regióne. Zárukou pre ďalší rast I.D.C. Holding sú tiež overené skúsenosti Bain Capital a Valeo Foods Group s medzinárodnými akvizíciami a následným úspešným rozvojom firiem.
Slovenský výrobca, ktorý vyrába sladkosti pod známymi značkami ako Sedita, Figaro, Verbena a ďalšie, si dlhodobo udržiava silnú pozíciu v predaji u nás a v okolitých štátoch.

Foto: I.D.C.Holding, a.s.


Tradičné výrobky ako Horalky, Mila, Kávenky, Lina a iné sú dlhodobo lídrami na trhu oblátok nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku a Maďarsku. Nájdete ich však v obchodoch takmer na všetkých kontinentoch. Názov Horalky v našich končinách doslova zľudovel a stal sa etalónom pre výrobky tohoto typu. Na ikonických Horalkách vyrastali u nás celé generácie spotrebiteľov. Ročne sa ich vyrobí približne 250 miliónov kusov.

I.D.C. Holding koncentruje svoju výrobu najmä do závodu v Seredi, kde za posledné roky preinvestoval takmer 100 miliónov eur do modernizácie výroby. S ročnou produkciou 35 000 ton si zabezpečuje pevné postavenie medzi najsilnejšími hráčmi v strednej Európe.

Foto: I.D.C.Holding, a.s.


Prípravu spoločnosti na predaj a zastrešenie celej transakcie pre predávajúceho zabezpečoval finančný poradca ProRate, transakčnú dokumentáciu právna kancelária Dentons. Za bankový sektor vstúpila do hry Slovenská Sporiteľňa (SLSP).

Transakcia podlieha obvyklým podmienkam uzavretia vrátane schválenia regulačnými orgánmi a jej dokončenie sa očakáva do konca roka 2024.

Kontakt:
Gabriela Smerigová, manažérka komunikácie a PR
e-mail: smerigova@idc.sk