Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Hugo Boss predal svoju ruskú firmu partnerovi Stockmann

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nemecká spoločnosť pozastavila svoju maloobchodnú činnosť v Rusku krátko po invázii ruskej armády na Ukrajinu vo februári 2022.

Metzingen 5. augusta (TASR) - Nemecká módna značka Hugo Boss v pondelok oznámila, že predala svoju ruskú firmu veľkoobchodnému partnerovi Stockmann. Hodnotu transakcie nezverejnila. Hugo Boss sa tak pridal k západným značkám, ktoré opustili ruský trh pre vojnu na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Nemecká spoločnosť pozastavila svoju maloobchodnú činnosť v Rusku krátko po invázii ruskej armády na Ukrajinu vo februári 2022. Pozastavila tiež svoje aktivity v oblasti elektronického obchodu na ruskom trhu a prestala inzerovať.

"Môžeme potvrdiť, že naša ruská dcérska spoločnosť bola predaná Stockmann JSC, spoločnosti patriacej jednému z dlhoročných veľkoobchodných partnerov Hugo Boss v krajine," uviedol módy dom.

Žiadna zo strán nezverejnila finančné podmienky obchodu, ale Rusko požaduje, aby zahraničné spoločnosti predávali aktíva so zľavou aspoň 50 %.

Ruské korporátne hlásenia ukázali, že obchod sa uzavrel 2. augusta a Stockmann JSC teraz vlastní 100-percentný podiel v Hugo Boss Rus s nominálnou hodnotou 40 miliónov rubľov (470.588 USD; 434.322,10 eura).

Hugo Boss sa dostal pod tlak organizácií, ako je B4Ukraine pre pokračovanie dodávok určitého tovaru do Ruska. B4Ukraine je koalícia skupín občianskej spoločnosti, ktorá sa snaží prinútiť západné spoločnosti, aby prerušili vzťahy s Ruskom.

"Pokiaľ ide o náš veľkoobchod, plnili sme zmluvné záväzky voči našim partnerom," povedal v apríli Hugo Boss s tým, že spoločnosť dodržiava existujúce sankcie Európskej únie voči Moskve.

Stockmann v Rusku pôsobí nezávisle od svojho bývalého fínskeho vlastníka, ktorý predal svoj ruský podnik po anexii Krymu v roku 2014.

(1 EUR = 1,0835 USD)